Het laatste nieuws over het Estudiantina Ensemble

Wilt u op de hoogte blijven van optredens en nieuws over het Estudiantina Ensemble?

Klik hierom u in te schrijven voor onze nieuwsbrief

nieuwe cd klaar!

06-04-2017

De nieuwe cd van het Estudiantina Ensemble is klaar en hier alvast te beluisteren!

opnames nieuwe cd

19/20-11-2016

Hoogste tijd voor een nieuwe cd vinden wij. Een weekend hard werken bij Studio Dirk Hooglandt op de Gelderse Kade in Amsterdam leverde een rijke oogst op, 10 nummers om precies te zijn. Na wat mix-werk dat momenteel zijn beslag krijgt en de gang naar de perserij kunnen we de cd begin volgend jaar vol trots presenteren.
De titel is ook voor ons nog een geheim, evenals datum en plaats van de presentatie, wordt vervolgd dus!
Hier een beeld-impressie van 2 dagen studio, met een begeleidend muziekje: Het nummer "el Sungambelo", een instrumentale contradanza uit 1813, één van de nummers die we hebben opgenomen.

een weekendje EE

26-28 aug. 2016

Het weekend werd geopend met een optreden in Winkelcentrum Reigersbos. Geheel tegen onze gewoonte in werd onze muziek door de 5 aanwezige geluidsmannen versterkt tot orkaankracht... heavy metal, ook leuk!

EE WC Reigerbos 2016

Op zaterdag speelden we voor de allerlaatste keer in Lunchcafé Vrij in Delft; Duurt en Miranda stoppen na 11 succesvolle jaren met hun Lunchcafé. Gedurende vele jaren hebben we hier vele akoestische optredens verzorgd, in verschillende bezettingen. Voor ons een bijzondere plek dus! In een fantastische atmosfeer namen we afscheid van Duurt en Miranda, en van het merendeels vaste publiek voor wie de combinatie heerlijk eten en heerlijke muziek al die jaren blijkbaar onweerstaanbaar was. Duurt en Miranda, bedankt en tot ziens!

EE Vrij 2016

Op zondagmiddag werd het zomerse "Loop naar de Pomp-Festival" afgesloten met een optreden van EE op het Pompplein in Egmond aan Zee

EE Pompplein 2016

optreden ROC-Top Amsterdam

14-07-2016

Ter gelegenheid van de afsluiting van het schooljaar was er voor het personeel van dit ROC een swingende Cubaanse middag opgeluisterd door het EE. Enkele reacties: "wat een heerlijke swingende muziek!" en "ik ga toch maar snel nog een reisje naar Cuba boeken".

(tussen haakjes)

28-06-2016

Het ziet er als het goed is zo moeiteloos uit, maar er gaat heel wat aan vooraf...
In ons geval wekelijkse repetities en veel voorbereidende studie thuis.
Nieuw repertoire wordt uitgezocht, uitgeschreven, ingestudeerd en tenslotte samen in elkaar gezet.
Tot ons nieuwe repertoire behoren sinds deze week de klassiekers Cristinita (van Jose “Pepe” Sanchez) en Dulce Embeleso (van Miguel Matamoros).
Wordt vervolgd!

Gitaarfestival Enkhuizen

19-06-2016

Naar aanleiding van het optreden van EE in de Gitaarsalon Enkhuizen kregen we een uitnodiging om te spelen op het Wereldmuziek Podium van het Gitaarfestival 2016 in het sfeervolle Zuiderzeemuseum. Voor de eerste keer in de complete nieuwe bezetting met nieuw repertoire!

Gitaarfestival 2016

optreden EE nieuwe bezetting Gitaarsalon Enkhuizen

17-04-2016

In de prachtige entourage van de Gitaarsalon in Enkhuizen vond het 1e optreden plaats van de bijna-complete nieuwe bezetting van het EE; Jochen Hachgenei moest nog verstek laten gaan wegens verplichting elders, desondanks was het luisterconcert een mooi begin van de herstart van het EE.

Gitaarsalon 17-04-16

Nieuwe bezetting Estudiantina Ensemble (2)

05-04-2016

De band is weer compleet! Met veel plezier stellen we je onze nieuwe timpani-bespeler aan: Jochen Hachgenei

Nieuwe bezetting Estudiantina Ensemble

05-04-2016

Het EE is grondig vernieuwd uit de winterslaap gekomen. Een nieuwe bezeting is daar! Repetities voor een nieuw repertoire zijn in volle gang. Het eerste optreden staat gepland: de Gitaarsalon in Enkhuizen, 17 april.

Gitaarsalon 17-04-16

Suriname Jazz Festival 2015

Een speciale versie van het EE heeft in Paramaribo en omgeving in totaal 9 optredens verzorgd in het kader van het Suriname jazz festival. Voor de gelegenheid bestond de bezetting uit Ricardo Bekema (zang/gitaar), Anurakt Scheepers (tres/coro) en Gerardo Rosales (percussie) uit Nederland, aangevuld met 4 Cubaanse muzikanten uit Santiago: bassist Calderin, gitarist Gabino Jardinés, zanger Jonas Vinent en trompettist Raony Sanchez. Na een korte maar heftige voorbereiding van enkele dagen ging het los op het festival voor een enthousiast publiek.

Estudiantina Suriname Jazz festival 2015

Enkele avonden werden besloten met een jam, zoals hier in de bistro van Don Julio

Estudiantina Suriname Jazz festival 2015

openluchttheater Cabrio Soest

Een zwoele zomeravond in Soest in een uitverkocht openluchttheater Cabrio in Soest! In dit prachtige theater en in een prachtig Cubaans decor vond de echte afsluiting van onze theatertour 2014/15 plaats voor 550 enthousiaste aanwezigen. Speciale gasten: het danspaar Pedro en Carolina.

Cabrio Soest 21-09-15

Cabrio Soest 21-09-15

Cabrio Soest 21-09-15

Sloveniëtour 2015

Het Estudiantina Ensemble heeft 3 concerten in het oosten van Slovenië gegeven, op 3 prachtige locaties in de plaatsen Ptuj, Murska Sobota en Rogaska Slatina.

Estudiantina Ptuj 30-07-15

Estudiantina Rogaska Slatina 31-07-15

29-05-2015: Sloveniëtour definitief bevestigd.

Het Estudiantina Ensemble gaat weer internationaal. Eind juli/begin aug. staan 3 concerten gepland in Ptuj en omstreken.
De mini-tour wordt mede mogelijk gemaakt door het Fodium Podium Kunsten dat een subsidie heeft toegekend om de reiskosten te dekken, waarvoor onze grote dank natuurlijk!

23-05-2015: Estudiantina in theater Hof 88 Almelo

De voorlopige afsluiting van onze theatertour 14/15 (de theatertour krijgt nog een toegift: 21 augustus in openluchttheater Cabrio in Soest) vond plaats in theater Hof 88 in Almelo. Een prachtig slot, het was weer een groot feest!

Estudiantina Almelo 23-05-15

Op de Facebookpagina van Hof 88 lezen we: "De stemming zit er uitstekend in, de Herman Finkers Zaal verkeert in Cubaanse sferen mét spontane publieksparticipatie. Het Estudiantina Ensemble speelt de sterren van de hemel!"

01-05-2015: Estudiantina in theater Twee Hondjes Hellevoetsluis

Enkele reacties op de site van theater Twee Hondjes naar aanleiding van het optreden van het EE op 1 mei:
“Geweldige avond, warm en ook nog eens sociaal. Was echt top”
“Geweldige fijne ‘feestavond’! Top!”
“Leuke avond gehad met muzikanten die plezier uitstralen en genieten van hun muziek”
“Een geweldige avond, je waant je op Cuba, wat een inzet van het ensemble, haal hen a.u.b. snel terug naar Hellevoetsluis, vitamine waar je echt vrolijk van wordt.”

27-04-2015: Estudiantina in het Kulturhus Ruurlo

De theatertour is in nieuwe bezetting hervat en hoe! In het sfeervolle Kulturhus in Ruurlo werd Koningsdag 2015 afgesloten met een spetterend optreden. Voor een recensie van dit optreden klik hier

Estudiantina Ruurlo 27-04-15

09-04-2015: "Bodas de Oro" in documentaire "Havana Motor Club"

"Bodas de Oro" van onze dvd "Penang Island Jazz Festival 2012" is te horen in de documentaire "Havana Motor Club" van regisseur Bent-Jorgen Perlmutt. Op de websitelezen we: "HAVANA MOTOR CLUB tells a personal, character-driven story about Cuba's vibrant community of underground drag racers and their quest to hold Cuba's first official car race since shortly after the 1959 Revolution."

Havana Motor Club

15-03-2015: Leo Martis geremigreerd naar Curacao!

Het EE wordt nogmaals getroffen door een personele wisseling. Leo trof tijdens zijn vakantie op Curacao daar een zoveel zonniger, ook cultureel, klimaat aan dat hij besloot zich daar te vestigen. Leo, bedankt voor vele jaren weergaloos tres-spel en corozang en veel muzikaal succes overzee! Gelukkig hebben we wel onmiddellijk een uiterst bekwame vervanger gevonden, zanger/gitarist Evelio Olazabal. Evelio is opgegroeid in Camagüey, de op twee na grootste stad op Cuba, en sinds zijn jonge jaren actief als professioneel muzikant. Hij is een groot kenner van de Cubaanse muzikale traditie en o.a. een specialist op het gebied van meerstemmige zang.

13-02-2015: Eerste concert Estudiantina nieuwe bezetting in Lunchcafé Vrij Delft

Het eerste concert van het EE in de nieuwe bezetting is uitermate succesvol verlopen. In een uitverkocht Vrij in Delft werd het theaterrepertoire van het EE ten gehore gebracht, afgewisseld met verzoeknummers uit het enthousiaste publiek. 'Special guest' deze avond was de Cubaanse zanger/gitarist Evelio Olazabal.

10-02-2015: Uitnodiging voor het Arsana Jazz Festival in Ptuj, Slovenië

Het Estudiantina Ensemble is uitgenodigd om 3 concerten te verzorgen op en rond het Arsana Jazz festival. Het festival vindt plaats de laatste week van Juli 2015